Email: info@bumbu-kitchen.nl

Call us: +844 1255 668 333

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Of staat er een verhuizing op de planning? Besteed dan aandacht aan verzekeringen. Je wilt immers wel dat jij en je woning goed verzekerd zijn als jij er je intrek in neemt. Omdat er nogal wat verzekeringen zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we hier 5 verzekeringen op een rijtje gezet die je in onze ogen zeker moet overwegen om je goed te verzekeren.
 

1) Opstalverzekering

We starten dit overzicht met de opstalverzekering. Als je deze woonverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade door storm, brand, inbraak of aanrijding. Het gaat hierbij overigens alleen om schade aan het huis zelf en alles wat hieraan vastzit, zoals een carport en zonnepanelen. Kies je voor de woonverzekering Univé? Dan kun je zowel voor de basis- als allriskverzekering kiezen. Ruitbreuk in je woning is standaard meeverzekerd als je voor laatstgenoemde verzekering kiest en dat geldt ook voor schade aan je woning door een ongelukje.
 

2) Inboedelverzekering

Net als een opstalverzekering behoort ook een inboedelverzekering tot de woonverzekeringen. Deze verzekeringen hebben op het eerste gezicht misschien een aantal overeenkomsten, maar verschillen behoorlijk van elkaar. Zo dekt een inboedelverzekering bijvoorbeeld alleen schade aan losse spullen in huis door bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Bovendien kies je zelf of jij je inboedel verzekert of niet, iets wat bij een opstalverzekering niet altijd aan de orde is. Mensen die in een koophuis wonen, kunnen in veel gevallen niet om een opstalverzekering heen.
 

3) Aansprakelijkheidsverzekering

Bij veel verzekeraars kun je als aanvulling op woonverzekeringen nog andere verzekeringen afsluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is hier een voorbeeld van. Schrijf deze verzekering niet direct af, want hiermee ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor schade die je zelf aanricht, maar ook schade die je partner of huisdier veroorzaakt valt binnen de dekking van deze verzekering. Omdat je beter verzekerd bent, betaal je een hogere premie als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit naast een woonverzekering.
 

4) Rechtsbijstandverzekering

Naast een aansprakelijkheidsverzekering wordt een rechtsbijstandverzekering ook vaak samen met een woonverzekering afgesloten. Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp bij een conflict. Je verwacht misschien niet dat je betrokken raakt bij een conflict, maar deze kans is groter dan je denkt. Een rechtsbijstandverzekering heeft verschillende dekkingen, waardoor je deze verzekering af kunt stemmen op jouw persoonlijke situatie. Je kunt onder meer kiezen voor de module ‘Consument, Koop & Wonen’. Hiermee ben je onder meer verzekerd voor rechtshulp bij aankopen, je eigen woning en (letsel)schadde buiten het verkeer.
 

5) Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering sluit je niet af voor je woning, maar meer voor je partner. Als je plotseling overlijdt, voorkom je namelijk dat je partner de hypotheeklasten helemaal alleen moet dragen. Je verzekeraar keert dan namelijk eenmalig een bedrag uit. Je partner kan dit geld gebruiken om de hypotheek of huur te betalen, zodat hij of zij in het huis kan blijven wonen.